Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

Τεύχος 1


To Prits
ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ


ΤΕΥΧΟΣ 1:ΘΕΜΑΤΑ
-Γιατί σας αγαπάμε;
-Γιατί να σας ενοχλήσουμε-ποιος ταράζει τη σιωπή;
-Μινι εισαγωγή στην Πριτσολογία και τις Μεθόδους
Πολυδιάστατης Προπριτσολογικής Ανάλυσης
-Διαφημιστείτε στο πριτς!

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ-ΕΚΔΟΣΗ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Phd, DBS,UR.
ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ:
ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΝΗ

Γιατί σας αγαπάμε;

Απόπειρα ανίχνευσης νοήματος, στην απόπειρα έκδοσης ενός άχρηστου εντύπου...

Η πρώτη έκδοση του Πριτς κυκλοφόρησε (σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων) το 1995. Η τότε ομάδα σύνταξης αποτελείτο από τρία άτομα ηλικίας 10-12 ετών. Σε διάστημα ενός χρόνου, εκδόθηκαν συνολικά 5 τεύχη, των οποίων το περιεχόμενο συνίστατο σε άρθρα περί σκατολογίας, στήλες μόδας με κατευθυντήριο άξονα τις εφαρμογές του κιτς και μικρές αγγελίες που αφορούσαν στην προώθηση προϊόντων όπως κουβάδες, καζανάκια, μεταχειρισμένοι καμπινέδες κλπ.
Σήμερα, μετά από 11 χρόνια, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την προσπάθεια, καθώς κρίνουμε ότι οι συνθήκες το απαιτούν. Φυσικά το ύφος του περιοδικού είναι ελαφρώς τροποποιημένο, αφού και η σύνθεση της ομάδας σύνταξης έχει αλλάξει. Άλλωστε, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε και την ελάχιστη ωρίμανση του εγκεφάλου μας, η οποία επήλθε χωρίς να μας ρωτήσει.

Γιατί να σας ενοχλήσουμε;
Ποιος σας ταράζει τέτοιαν ώραν??

Κατ’αρχάς, να είμαστε ξεκάθαροι: δεν έχουμε την πρόθεση να ενοχλήσουμε κανέναν. Εκμεταλλευόμενοι το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου, κάνουμε μία λιτή και σεμνή απόπειρα έκφρασης των απόψεών μας σχετικά με την πορεία του κόσμου. Παράλληλα, φιλοδοξούμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για τις ποικίλες εφαρμογές της επιστήμης της Πριτσολογίας, καθώς και να τους προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και αναστοχασμού πάνω στην πραγματικότητα. Κι αυτό διότι έχουμε την πεποίθηση ότι τα υπάρχοντα συστήματα διανόησης και κριτικής είναι βαρετά, δυσλειτουργικά και πάνω απ’όλα δυσκοίλια, επομένως με θέρμη αντιπροτείνουμε μια (όχι και τόσο ολοκληρωμένη βέβαια) φιλοσοφία του κώλου.
Το Πριτς θα δημοσιεύει άρθρα κριτικής του κοινωνικο-πολιτικού γίγνεσθαι, καθώς επίσης και ποιήματα και μελέτες που θα αφορούν ποικίλα επιστημονικά ή μη θέματα.Μέσω των δημοσιευμάτων σκοπεύουμε να προωθήσουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί βλακώδεις. Ως αναγνώστες και ως ανθρωποειδή καλείστε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας, στέλνοντας τις δικές σας απόψεις πάνω σε θέματα που σας ενδιαφέρουν (και που μπορεί εμάς να μη μας ενδιαφέρουν καθόλου) ή απλώς διαβάζοντας το παρόν φυλλάδιο.
Αν από την άλλη ποσώς ενδιαφέρεστε για τα θεματα και τις προτάσεις μας, έχει καλώς... Κάνετε ό,τι θέλετε, απλώς φροντίστε πριν το κάνετε, να έχετε προμηθευτεί την κατάλληλη άδεια.Γεια σας.

Πριτσολογία και Βασικές Μέθοδοι
Προπριτσολογικής Ανάλυσης

Η Πριτσολογία είναι η επιστήμη που μελετά το φαινόμενο του Πριτς και τις ποικίλες εφαρμογές του. Κλάδοι της Πριτσολογίας είναι η Σκατολογία, η Πορδολογία και η Μοριακή Πορδολογία.Ακολούθεί ένα διάγραμμα που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διάκριση των κλάδων και των επιμέρους τομέων της επιστήμης του Πριτς:


Πριτσολογία

Σκατολογία
σκατογλωσσολογία
σκατοψυχολογία
σκατοκοινωνική
ανάλυση
σκατοφιλοσοφία
Πορδολογία
πορδοφιλολογία
πορδανάλυση
Μοριακή Πορδολογία
πορδοχημεία
πορδοβιολογίαΣτο παρόν έντυπο, θα δημοσιεύσουμε συν τω χρόνω, αρκετά άρθρα Σκατολογίας και Πορδολογίας. Δε θα ασχοληθούμε τόσο με τη Μοριακή Πορδολογία λόγω έλλειψης της ανάλογης επιστημονικής κατάρτισης.
Και τώρα, λίγα λόγια για το Πριτς. Το Πριτς έχει μια έννοια παραπλήσια με αυτή του κινέζικου Ταο. Το Πριτς είναι μια μορφή ενέργειας που διέπει το σύμπαν και που αποκτά την υλική της υπόσταση μέσω πολύπλοκων οργανικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος.
Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για τη «διττή» φύση του Πριτς, την «υλική» και την «πνευματική» του υπόσταση. Στην Πριτσολογία, η υλική υπόσταση συμβολίζεται με Υ και η πνευματική με Χ. Δε θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση των γνωρισμάτων της κάθε υπόστασης, καθώς μια τέτοια ανάλυση ξεφεύγει από τους σκοπούς του παρόντος δοκιμίου. Θα αναφέρουμε μόνο, ότι η επίδραση που έχει ασκήσει στον άνθρωπο η ενέργεια της Χ υπόστασης του Πριτς, είναι τεράστια και αποτελεί το αντικείμενο μελέτης όλων των επιμέρους τομέων της Σκατολογίας και της Πορδολογίας.
Συνοπτικά, θα λέγαμε ότι το Πριτς και κατ’επέκταση το Σκατό, αποτελούν δύο έννοιες φυσικές και πνευματικές, των οποίων ο συνδυασμός στοιχειοθετεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στάσης ζωής. Ο άνθρωπος ο οποίος σκέφτεται «σκατολογικά», είναι o ευτυχής άνθρωπος. Προσοχή! Η ενασχόληση με το Σκατό και το Πριτς δεν έχει θρησκευτικές προεκτάσεις και σαφώς δε συνεπάγεται διαστροφικές τάσεις και συμπεριφορές. Η σκατολογική σκέψη και η πριτσολογική ανάλυση δεν είναι παρά η παρατήρηση του κόσμου υπό το πρίσμα του Πριτς και του Σκατού αντίστοιχα.
Για να μην το κουράσουμε άλλο…το να σκέφτεσαι σκατά, δε σημαίνει ότι τα αγαπάς κιόλας. Σημαίνει ότι βλέπεις τα σκατά που υπάρχουν γύρω σου, τα βαριέσαι και προτιμάς τα δικά σου.


Προπριτσολογική Ανάλυση

Με τον όρο Προπριτσολογική Ανάλυση εννοούμε κάθε απόπειρα εξήγησης ενός φαινομένου (φυσικού, κοινωνικού, πολιτικού) με αναφορά στο Πριτς.Δηλαδή, στα πλαίσια της ανάλυσης εξετάζουμε και κρίνουμε το φαινόμενο με όρους διαφορετικούς από τους συνήθεις, ολίγον σουρεάλ. Βασικές μέθοδοι Προπριτσολογικής Ανάλυσης είναι φυσικά η δειγματοληψία, η παρατήρηση του φαινομένου με μαύρα γυαλιά ή κάτω από ομπρέλα και ο ψεκασμός. Ας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα:
Υποτεθείσθω ότι εξετάζουμε το φαινόμενο της διαφθοράς στην πολιτική ζωή. Ένας ορθός τρόπος κοινωνικής ανάλυσης θα περιελάμβανε στατιστικές για τα κρούσματα διαφθοράς, στοιχεία σχετικά με τη δράση των κυκλωμάτων, γκάλοπ κλπ. Αυτός ο τρόπος όμως, είναι πολυφορεμένος & βαρετός. Επομένως είναι καλύτερο να εφαρμόσουμε προπριτσολογική ανάλυση:
Βήμα 1: ψεκάζουμε τον προαύλιο χώρο της Βουλής με μείγμα χλωρίνης και δυόσμου.
Βήμα 2: επιλέγουμε ένα τυχαίο δείγμα 10 πολιτικών και καταγράφουμε τον αριθμό των εκφράσεων αηδίας στο πρόσωπο του καθενός.Στη συνέχεια εφαρμόζουμε διάφορες στατιστικές συναρτήσεις (n’importe quoi, όποιες θεωρούμε πιο γοητευτικές).
Βήμα 3: εξάγουμε τα συμπεράσματά μας τα οποία πιθανότατα δε συνδέονται με την ανωτέρω έρευνα. Αυτά.

Κάθε μελέτη η οποία ξεφεύγει από τα τετριμμένα και προβάλλει απόψεις και συμπεράσματα αμφίβολα και ασταθή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προϊόν προπριτσολογικής ανάλυσης ή αλλιώς πατάτα. Γιατί όμως χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μελέτες;
Η πιο σωστή απάντηση θα ήταν «τις χρειαζόμαστε, διότι είναι άσκοπες και ανούσιες». Επειδή όμως μερικοί αδυνατούν να κατανοήσουν την αξία του περιττού σ’αυτό το μάταιο κόσμο, θα αρκεστούμε στο εξής σαθρό επιχείρημα: η σύνταξη και δημοσίευση άρθρων και μελετών αυτού του τύπου, συνιστά μια ενεργητική κίνηση αντίστασης στην ολοένα εντεινόμενη σοβαροφάνεια και τον περιορισμό της ατομικής έκφρασης και σαχλαμπούρδας.


Διαφημιστείτε στο Πρίτς!!

Μη διαφημιστείτε ακόμα, περιμένετε να αποκτήσουμε έναν επαρκή αριθμό αναγνωστών (περίπου 20) και μετά θα σας ειδοποιήσουμε. Θα σας πούμε «τώρα μπορείτε να διαφημιστείτε». Θα μας στείλετε τα στοιχεία σας και τι μπορείτε να κάνετε κι εμείς θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και μετά μάλλον θα δημοσιεύσουμε την αγγελία σας.
Προσοχή!
-Δε δημοσιεύουμε αισχρολογίες και λοιπά υβριστικά εκφωνήματα, εκτός αν αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
(ψέμματα λέω, δε δημοσιεύουμε πολλές βρισιές διότι φοβόμαστε)
-Δεν έχει ροζ αγγελίες, ούτε κόκκινες και γενικά απαγορεύονται όλες οι αποχρώσεις του ροζ.
-Αν θέλετε να πείτε σε κάποιον ότι τον αγαπάτε, καλύτερα να του το πείτε στη μούρη.


Και τώρα η διεύθυνσή μας:

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή, διευκρίνιση, επίκριση, παρέμβαση, παραγγελία, διακανονισμό, αγγελία, συμφωνία, καταγγελία, εξομολόγηση, παρενόχληση, πλειστηριασμό, καλλωπισμό, αποστείλατε e-mail στη διεύθυνση:

theprits@yahoo.gr


Το πρώτο τεύχος του Prits διατίθεται δωρεάν σε έναν αριθμό επίλεκτων αναγνωστών. Εάν έφτασε στο σπίτι σας, σημαίνει ότι είστε ένας απ’αυτούς και οφείλετε να αισθάνεστε υπέροχα. Τον άλλο μήνα, μην κάνετε τον κόπο να μας ψάξετε στα περίπτερα. Εμείς θα συνεχίσουμε την έκδοση...αν δείτε ότι βρίσκεστε σε υψηλά επίπεδα απόγνωσης και ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε και τα υπόλοιπα τεύχη θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε μέσω του συνδέσμου της περιοχής σας ή να μας αποστείλετε την αίτησή σας στην παραπάνω διεύθυνση. Το αντίτιμο της συνδρομής για 12 μήνες είναι 10€ και αφορά μόνο το γραμματόσημό σας, καθότι το Prits διατίθεται αυστηρά ταχυδρομικώς στους αναγνώστες του. Αν είστε φτωχός και δεν έχετε το ποσό, στείλτε ένα μπουκάλι λάδι του ενός λίτρου. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την κατανόησή σας.Χαιρετισμούς στη γιαγιά σας.

1 Comments:

Blogger Andreas Katsikoudis said...

ΣΟΥΠΕΡ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...

9:02 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home